Over Cortina - Buurtcentrum Cortina
15593
page-template-default,page,page-id-15593,bridge-core-2.0,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Over Cortina

Geschiedenis

Buurtcentrum Cortina is sinds maart 2012 dé gezelligste plek van de Willibrorduswijk! Wijkbewoners, lokale sportclubs en verenigingen ontmoeten er elkaar en organiseren er allerlei activiteiten.

 

De sporthal achteraan werd ooit gebouwd als privé-danszaal maar werd al snel de repetitieruimte van het Ballet van Vlaanderen. Daarna was er bijna 40 jaar een stedelijk gymcentrum. Door gebrek aan financiële middelen werd de zaal doorheen de jaren niet meer onderhouden. Het dak lekte, de kleedkamers en het sanitair waren verouderd, de houten sportvloer was beschadigd en het was niet langer brandveilig. In 2008 sloot de stad de zaal dan ook uit veiligheidsoverwegingen en besloot om het pand te verkopen.

 

Wijkcomité Willibrordus en basketbalclub Willibies Antwerpen konden het stadsbestuur ervan overtuigen dat de zaal een meerwaarde zou zijn voor de verdere ontwikkeling van de Willibrorduswijk. We kwamen tot een deal: de stad Antwerpen blijft eigenaar en Buurtcentrum Cortina zorgt voor de uitbating.

 

Met vereende krachten werd de zaal volledig gerenoveerd. De stad Antwerpen kwam met geld over de brug, AG Vespa coördineerde de werken en tientallen vrijwilligers en buurtbewoners ruimden puin.

Bereikbaarheid:

Buurtcentrum Cortina ligt in het stadscentrum binnen de Ring rond Antwerpen en beschikt niet over parkeerplaatsen voor bezoekers. Buurtcentrum Cortina bezoek je daarom bij voorkeur te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.

 

Voor de deur is er een velostation en zijn er voldoende mogelijkheden om je fiets te parkeren. Buurtcentrum Cortina ligt op 10 minuten wandelafstand van het Centraal Station van Antwerpen. Vlakbij zijn er haltes van tram 11 (halte Ommeganck), tram 24 en bussen 410, 414, 415, 416, 417, 418, 427 en 429 (halte Kerkstraat) en bus 23 (halte Sint-Willibrorduskerk).

 

Kom je toch met de auto, dan weet je best dat buurtcentrum Cortina gelegen is in de LEZ en dat je in onze buurt moet betalen om te parkeren, van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 uur en 19.00 uur.