Over Cortina - Buurtcentrum Cortina
15593
page-template-default,page,page-id-15593,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Over Cortina

Historiek

 

Buurtcentrum Cortina is sinds maart 2012 dé gezelligste plek van de Willibrorduswijk! Wijkbewoners, lokale sportclubs en verenigingen ontmoeten er elkaar en organiseren er allerlei activiteiten.

 

De sporthal achteraan werd ooit gebouwd als privé-danszaal maar werd al snel de repetitieruimte van het Ballet van Vlaanderen. Daarna was er bijna 40 jaar een stedelijk gymcentrum. Door gebrek aan financiële middelen werd de zaal doorheen de jaren niet meer onderhouden. Het dak lekte, de kleedkamers en het sanitair waren verouderd, de houten sportvloer was beschadigd en het was niet langer brandveilig. In 2008 sloot de stad de zaal dan ook uit veiligheidsoverwegingen en besloot om het pand te verkopen.

 

Wijkcomité Willibrordus en basketbalclub Willibies Antwerpen konden het stadsbestuur ervan overtuigen dat de zaal een meerwaarde zou zijn voor de verdere ontwikkeling van de Willibrorduswijk. We kwamen tot een deal: de stad Antwerpen blijft eigenaar en Buurtcentrum Cortina zorgt voor de uitbating.

 

Met vereende krachten werd de zaal volledig gerenoveerd. De stad Antwerpen kwam met geld over de brug, AG Vespa coördineerde de werken en tientallen vrijwilligers en buurtbewoners ruimden puin.